Mitä sovelluksen sähkönkulutustasot kertovat minulle?

Tekijä Themo Support, Muokattu Thu, 16 Feb 2023 klo 05:30 PM tekijä Themo Support

Lattialämmitystä ja huonetermostaatteja ohjataan relesignaalilla (on/off). Rele aktivoituu vaihtelevaksi ajaksi, kun lämmitystä pyydetään.

Korkealla lämmöntarvetasolla tai korkean intensiteetin lämmityksessä rele on suljettuna pidemmäksi ajaksi kuin alhaisella lämmöntarvetasolla tai matalatehoisella lämmityksellä.

Nämä tiedot kootaan kulutustiedoksi Themo-verkkosovelluksessa ja näytetään kaaviona.

Kulutus lasketaan siitä, kuinka kauan rele on ollut päällä ja kerrotaan sitten sillä, kuinka paljon sähköä on syötetty lämmitysjärjestelmään.

Themossa on sisäänrakennettu kyky arvioida suoran sähkölämmityksen tehotaso. Hydrauliin perustuvissa järjestelmissä tehonkulutuksen laskenta voi olla epätarkka. Mikäli lattialämmitys on erillisen releen takana, voi automaattisesti laskettu teholukema olla virheellinen (yleensä 100W). Teethän tässä tapauksessa tukipyynnön asiakaspalveluumme.