Älyohjelmien luominen ja muokkaaminen

Tekijä Themo Support, Muokattu Tue, 21 Feb 2023 klo 02:41 PM tekijä Themo Support

Themon Älykäs Ohjelma -ominaisuudella lämmityksen kustannukset pysyvät mahdollisimman matalina. Sinun tarvitsee vain säätää haluttu lattian lämpötila ajaksi, jolloin olet kotona.

Älykäs ohjelma -ominaisuuden käyttäminen ja aikataulujen luominen on mahdollista vain, kun laite on yhdistetty internetiin WiFi-yhteyden kautta.

Yhdistäessä Themoa ensimmäistä kertaa mobiiliapplikaation kautta, applikaatio pyytää sinua luomaan uuden aikataulun laitteelle, mutta aikataulujen luominen ja lisääminen on mahdollista myös myöhemmin.

1. Avaa Themo-applikaatio

2. Luodaksesi uuden aikataulun, valitse huone johon haluat lisätä aikataulun tai jonka aikataulua haluat muokata

3. Klikkaa nuolesta ruudun alaosassa, jolloin pääset Tilat ja ohjelmat -näkymään. Kun aikataulua ei ole valittu, vain ohjelman nimen vieressä oleva nuoli näkyy alla olevassa kuvassa kohdassa "nykyinen ohjelma".

4. Tilat ja ohjelmat -näkymässä on näkyvillä kaikki kyseiselle laitteelle luodut ohjelmat. Myös pikavalinnat kahdelle manuaaliselle tilalle on listattuna. Valitse Lisää uusi ohjelma.

5. Voit valita vapaasti muutamista ohjelmista, joita olemme tehneet sinua varten. Voit muokata kaikkia näitä ohjelmia pohjana omille ohjelmillesi. Paina ... -näppäintä käyttääksesi tai muokataksesi valmista ohjelmaa.

Vinkki: Work week comfort on hyvä valinta kylpyhuoneille.

Tehdäksesi täysin uuden ohjelman, klikkaa Luo uusi ohjelma -painiketta. Paina minkä tahansa aikapalkin kohdalta asettaaksesi halutun lämpötilan kyseiselle ajanjaksolle.

6. Alla on esimerkki oletusohjelmasta olohuoneille. Jos haluat muokata lämmityohjelmaa, paina sen ajanjakson kohdalta, jonka lämpötilan pyyntiä haluat muuttaa.

HUOM! Themon ajastus poikkeaa perinteisestä termostaatista siten, että Themoon asetetaan se aika, jolloin lattian halutaan olevan kyseisessä lämpötilassa.

Lue lisää aiheesta täältä: Kuinka minun tulisi ajastaa lämmitykseni?

7. Kalenterin muokkauksessa voit asettaa yksittäisiä aikapalkkeja haluamillesi lattian tai huoneen lämpötiloille. Paina minkä tahansa päivän kohdalta muokataksesi kalenterointia.

1) Valitse aika, josta alkaen laittian tulisi olla halutussa lämpötilassa.

2) Paina lämpötilan kohdalta tallentaaksesi valinnan.

3) Valitse sitten saakka -kohdasta aika, johon asti lattian tulee olla lämmitettynä tässä lämpötilassa.

4) Paina taas valitsimen kohdalta tallentaaksesi valinnan.

5) Lopuksi valitse haluttu Minimilämpötila, jossa lämpötilan tulee vähintään pysyä.

Minimiläpötila -valinta tarkoittaa sitä, ettei lämpötila laske kyseisen pyynnin alapuolelle tänä ajanjaksona. Algoritmi kuitenkin pitää usein huoneen hieman lämpimämpänä, jotta hinnan optimointi toteutuu.

Huomioithan, ettei Minilämpötila voi ylittää asettua enimmäislämpötilan asetusta. Oletuksena enimmäislämpötila on säädetty 30 celsiusasteeseen, mutta voi muuttaa tätä asetusta, jotta se täsmää lattialämmityksesi tyypin kanssa.

Tallenna aikapalkki, kun olet valmis.

8. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset lämmitysaikatauluun, voit kopioida saman aikataulun eri päiville painamalla ensin copy kopioitavan päivän kohdalta ja painamalla sitten paste päivien kohdalta, joille haluat asettaa saman aikataulun.

9. Kun olet valmis aikataulun kanssa, paina Tallenna ohjelma -painiketta tallentaaksesi ohjelman ohjelmalistaasi. Jos et täyttänyt kaikkia aikapalkkeja, niin applikaatio asettaa automaattisesti puuttuvien aikapalkkien lämpötilan oletuksena 15 celsiusasteeseen.

10. Lopuksi nimeä ohjelmasi ja paina Nimeä ohjelma -painiketta. Halutessasi voit luoda useita erilaisia ohjelmia eri käyttötarkoituksia varten, kuten "kotona" ja "poissa" -ohjelmat.

Huom! Kun käytät Älykäs ohjelma -tilaa poissaolosi aikana, niin hyödyt hinnan optimoinnin tuottamista eduista. OFF-tila pitää lämpötilan minimissään ilman optimointia.

11. Kun olet luonut ohjelman, niin applikaatio vie sinut takaisin Tilat ja ohjelmat -ruutuun. Voit luoda jopa viisi erilaista ohjelmaa laitetta kohden, mutta vain yksi tila voi olla aktiivisena kerrallaan. Lisätäksesi uuden ohjelman, paina Lisää uusi ohjelma -painiketta.

12. Vaihtaaksesi ohjelmaa, valitse tekemäsi ohjelma Minun ohjelmani -valikosta ja klikkaa kolmen pisteen kohdalta haluamasi ohjelman vierestä. Paina Valitse tämä ohjelma.

13. Mene takaisin Aloitussivulle nähdäksesi, missä tilassa tai ohjelmassa termostaatit toimivat.