Lämmityksen spot-hintarajan käyttö

Tekijä Themo Support, Muokattu To, 15 Elo klo 8:53 PM tekijä Themo Support

Spot-hintarajan asetus on käytettävissä sekä termostaatti- että PriceSwitch-toiminnoissa. Tämän ominaisuuden avulla Themo voi automaattisesti pysäyttää lämmityksen, jos tuntikohtainen spot-hinta ylittää asettamasi rajan. On tärkeää huomata, että tämä ominaisuus on täysin vapaaehtoinen, ja sen voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan.

Spot-hinnan rajalogiikka

Themo laskee optimaalisen lämmitysaikataulun tulevan sähkön hinnan perusteella siten, että kustannukset ovat mahdollisimman pienet. Spot-hintaraja otetaan huomioon laskennan jälkeen, mikä tarkoittaa, että käyttäjän asettaman hintarajan ylittävät lämmitystunnit jätetään pois. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että lämmitystä ei tapahdu suunnitellun ajanjakson aikana.

Katso kuvaaja puhallus, jossa hintaraja on asetettu 17 c/kWh:iin ja lämpötila on näin ollen laskenut lämpötila-alueen alapuolelle.

On tärkeää ymmärtää, että hintaraja on kiinteä arvo, kun taas päivittäiset spot-hinnat voivat vaihdella huomattavasti. Jos spot-hintaraja on asetettu hyvin alhaiseksi ja kaikki päivittäiset tuntihinnat ylittävät tämän arvon, lämmitystä ei tapahdu.

Tärkeää! Pakkassuojausominaisuus ei ole aktivoituna ajastintilassa, joten se voi aiheuttaa vahinkoa lattialle pakkasessa.

Spot-hintarajan käyttöönotto

1. Avaa sovellus ja siirry kohtaan Laite > Asetukset > . Spot-hinnan raja
  2. Vaihda hintarajoitus päälle
  3. Valitse hintaraja, jonka jälkeen laite kytkeytyy pois päältä (oletusarvo on 150 c/kWh).

Huom! Tällä hetkellä spot-hinnan raja ei voi olla alle nollan.