Sähkösopimus- ja kulutushistoria.

Tekijä Themo Support, Muokattu Wed, 01 Feb 2023 klo 04:55 PM tekijä Themo Support

Themo pystyy mittaamaan tarkasti käytetyn sähkön määrän, ja siksi sillä on ainutlaatuinen kyky tehdä arvioita siitä, kuinka paljon lämmitys maksaa.

Themosta kerättyihin tietoihin pääsee käsiksi mobiilisovelluksella tai kirjautumalla verkkosovellukseen osoitteessa app.themo.io

Aloittaminen

Ensiksi sinun on syötettävä sähkösopimustietosi sovellukseen. Avaa sovellus ja napsauta auki Asetukset etusivun oikeasta yläkulmasta. Klikkaa auki Sähkösopimuksen tyyppi.

Jos sinulla on kiinteähintainen sähkösopimus, valinta on yksinkertaista - valitse sopimuksen tyypiksi Kiinteä hinta -vaihtoehto ja syötä sopimuksessasi mainittu kilowattihinta Kiinteä hinta -kenttään.

Jos tiedät myös siirtomaksusi hinnan, voit lisätä sen Sähkönsiirto-osioon. Viimeinen valittava asia on verotusmaa. Tämä lisää hintaan uusiutuvan energian ja sähkön verot tietylle maalle. Valitse muu, jos ylimääräisiä veroja ei pidä lisätä.

Sähköntoimittajasi voi tarjota muitakin sopimusyhdistelmiä, joten valitse silloin itsellesi sopivimmat kentät ja arvot. Alla on esimerkki profiilista spot-hinnoilla erillisillä päivä- ja yösiirtomaksuilla:

Kun olet määrittänyt kaiken täyttämällä sähkösopimuksen tiedot, kaikki laitteesi käyttävät näitä tietoja automaattisesti lämmitysjaksojen optimointiin. Tallenna muutokset painamalla Jatka.

Käytä kaaviota löytääksesi tasapaino säästöjen ja mukavuuden välillä

Jokainen laitteesi tuottaa käyttötietoja, joihin pääset helposti käsiksi mobiilisovelluksen avulla. Seuraamalla päivittäistä kulutustasi voit mukauttaa lämmitysaikataulusi säästötarpeitasi vastaavaksi.

Päästäksesi päivittäiseen kulutuskaavioon, valitse huone, jonka tiedot haluat nähdä, ja napsauta Grafiikka-kuvaketta oikeassa alakulmassa.

Kaavion tulkitseminen on helppoa. Käytetty kWh-määrä näytetään vihreinä pylväinä. Sähkön hintasi (c/kWh per tunti) näytetään violettina palkkina. Sähkön hintatiedossa yhdistävät sähkösopimusprofiilisi hinnat. Punainen viiva on keskimääräinen lattia- tai huonelämpötila jokaiselta tunnilta riippuen siitä, onko Themosi lattia- vai huonelämpötilaohjattu.

Voit seurata kulutushistoriaasi ja sitä, kuinka paljon sähköä olet käyttänyt päivittäin ja kuinka Themo on onnistunut siirtämään kulutusta kalliilta tunneilta halvempiin.

Oletko tiedonnälkäinen? Lisää löytyy verkkosovelluksesta!

Tarkemmat tiedot Themostasi ovat saatavilla verkkosovelluksemme kautta osoitteessa app.themo.io

Alla olevassa kuvakaappauksessa näet esimerkin kulutuksen seurantanäkymästä. Keskellä olevista valintavaihtoehdoista voit valita, mitkä parametrit haluat näkymään. Esimerkiksi vihreä palkki osoittaa virrankulutuksen ja punainen palkki lattian lämpötilan eri aikoina.

Voit myös valita ajanjakson, jolta haluat tarkastella tietojasi. Historiatiedot ovat saatavilla kahden viime viikon ajalta. Jos tarvitset kulutustietoja pidemmältä ajalta, saat ne ottamalla meihin sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen support@themo.io

Voit ladata tiedot kaaviosta käyttämällä kaavion oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta.