Vad är Schedule Limit och hur påverkar det uppvärmningen?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:04 E.M. efter Themo Support

Vår intelligenta algoritm är utformad för att optimera din energiförbrukning och minimera dina energikostnader genom att dra nytta av de billiga elpriserna under lågtrafiktimmar. Med den här innovativa funktionen kan du njuta av en behaglig inomhustemperatur samtidigt som du håller dina energikostnader under kontroll.

Introduktion till Schedule Limit

Themo förvärmer ditt golv/rum före högprisperioder. Schemalagd gräns är den maximala förvärmningstemperatur som tillåts värmas upp till. När du lägger till ett nytt schema ställs gränsen automatiskt in på 3 grader för golvvärmeenheter och 1,5 grader för rumsvärmeenheter.

Det är viktigt att notera att ju högre Schedule Limit är, desto större blir de potentiella besparingarna, eftersom mer värme kan lagras i golvet eller rummet. Det är dock viktigt att se till att Schemagränsen inte är för högt inställd, vilket kan orsaka obehag eller skada värmesystemet eller golvet på lång sikt. Kontrollera alltid med din golvvärmespecifikation och golvtillverkaren vilken den rekommenderade maximala temperaturen för användning är.

Läs mer om scheman och Themo-optimering:

Schemagränsen åsidosätts av Säkerhetstemperatur funktion som används för golvvärmeenheter.

Inställning av schemagräns

1. Öppna mobilappen och navigera till Enhet > Inställningar > Schemalagd gräns
  2. Använd temperaturväljaren för att ändra gränsvärdet
  3. Tryck på Save-knappen för att ställa in gränsen

Obs! Schemalagd gräns används endast när enheten är i schemalagt läge och inte i manuellt läge.

Gräns för övervakningsschema

Schema och schemagräns utgör det lägsta och högsta temperaturintervallet för Themo för att justera och optimera uppvärmningen. När du ställer in schema ändras minimitemperaturen och när du ställer in schemagräns ändras maxtemperaturen.

Det aktiva temperaturområdet kan ses när värmehistoriken öppnas. Temperaturområdet är det grå området i diagrammet: