Hur kan jag spara på min energiräkning för uppvärmning?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:04 E.M. efter Themo Support

Det finns flera sätt att spara pengar på din uppvärmningskostnad. Vi har sammanställt en lista med åtgärder som du bör vidta inför nästa uppvärmningssäsong.

Steg för att sänka uppvärmningskostnaden

Steg 1: Upprätta en fullständig prisprofil

• För att kunna fatta de bästa besluten bör Themo känna till hela kostnadsstrukturen för ditt värmesystem. Fyll i den fullständiga prisprofilen för din bostad efter bästa förmåga.

Steg 2: Skapa ett temperaturschema

Steg 3: Ställ in en schemalagd gräns

• För att få ut så mycket som möjligt av de billiga eltimmarna bör du justera Schedule Limit för din enhet så högt som möjligt/bekvämt. Denna gör det möjligt för Themo att "tanka" värme när elpriserna är låga

Steg 4: Välj rätt sensortyp

Steg 5: Stäng av värmen när du går.

• När du lämnar hemmet för en helg eller en längre period kan du använda QuickActions för att snabbt stänga av värmen för alla enheter. Återuppta schemat när du återvänder hem.

Steg 6: Sänk frostskyddet .

• Frostskydd hjälper till att förhindra att golven fryser vid kallt väder. Om den ställs in för högt kan den dock orsaka oönskad uppvärmning och öka uppvärmningskostnaderna. Rekommenderad frostskyddstemperatur är 5 grader.