Yleiset ohjeet Themo PriceSwitchille

Tekijä Themo Support, Muokattu To, 15 Elo klo 8:53 PM tekijä Themo Support

Themo T700DIN on DIN-asennettava laite, jota voidaan käyttää monissa erilaisissa lämmitysjärjestelmissä ja sähkönkuluttajissa. Tässä artikkelissa keskitytään antamaan sinulle käsitys siitä, miten Themo T700DIN -järjestelmää käytetään vesikattilan lämmityksen ohjaamiseen PriceSwitch-tilassa. Yksinkertaisuuden vuoksi viittaamme laitteeseen tässä artikkelissa yksinkertaisesti nimellä ''PriceSwitch''.

Mikä on PriceSwitch?

Themo Price Switch on tuote, joka on suunniteltu siirtämään laitteesi (esim. boilerin) sähkönkulutusta halvimpiin mahdollisiin vuorokauden tunteihin. Saat suurimman hyödyn hinnanvaihdosta SPOT-sähkösopimuksella, mutta se ei ole välttämätöntä.

Perusidea on yksinkertainen, ja laitteen asentamisen ja konfiguroinnin jälkeen sinun on tehtävä vain muutama päätös:

1. Kuinka monta tuntia päivässä kattilani pitäisi pystyä lämmittämään vuorokaudessa?
  2. Kuinka monta tuntia kattilani voi enintään olla ilman lämmitystä?
  3. Onko sähkölle olemassa enimmäishinta, jonka ylittyessä en ole halukas lämmittämään lainkaan?

PriceSwitch ottaa nämä parametrit huomioon ja luo päivän kustannustehokkaimman lämmitysaikataulun. Lyhyesti sanottuna ideana on ottaa halvimmat tunnit, jotka sopivat näihin parametreihin, ja sulkea rele lämmittimeen näiden tuntien aikana lämmityksen mahdollistamiseksi.

Koska lopullinen päätös kattilan lämmittämisestä tulee kattilan omasta termostaatista, kulutusta ei ole tällä hetkellä mahdollista seurata PriceSwitchin avulla.

TÄRKEÄÄ! Koska Themo T700DIN ei ota huomioon lämpötilatietoja PriceSwitch-tilassa, on erittäin tärkeää, ettet käytä sitä suorassa lattialämmityksessä. Jos laitetta käytetään väärin, se voi aiheuttaa ylikuumenemisen ja palovaaran!

Asennus

PriceSwitch asennetaan DIN-kiskoon, joka sijaitsee yleensä katkaisijakotelossa. Koska asennus edellyttää kosketusta 230 V:n johtojen kanssa, asennuksen saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja.

Jos haluat käyttää Themo T700DIN:iä PriceSwitch-tilassa, varmista, ettet lisää siihen ulkoista lämpötila-anturia asennuksen yhteydessä. Muussa tapauksessa laite ei anna sinun valita PriceSwitch-tilaa.

Tämän artikkelin lopussa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Konfigurointi

Katso seuraavat ohjeet konfigurointia varten:

Nämä ohjeet on tehty seinätermostaatillemme, mutta ne soveltuvat täysin myös PriceSwitchin konfigurointiin.

Jos määritysprosessin aikana ilmenee vaikeuksia, varmista, että matkapuhelinverkkosi ja VPN ovat pois päältä prosessin ajaksi. Lisää hyödyllisiä artikkeleita löydät tietopankistamme. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa itse, ota yhteyttä asiakastukeen.

PriceSwitchin hallinta

Kun olet saanut konfiguroinnin valmiiksi, löydät laitteen Themo Mobile App -sovelluksen pääkojelaudalta. PriceSwitchin käyttö on helppoa:

Vaihe 1. Valitse Power ON -tunnit

• Valitse säätönupilla, kuinka monta tuntia päivässä haluat PriceSwitchin olevan päällä.

Vaihe 2. Valitse Peräkkäiset OFF-tunnit

• Siirry kohtaan Laite > Asetukset >  Peräkkäinen OFF max.
  • Valitse enimmäistunnit, kuinka kauan kattila voi olla ilman lämmitystä.

Huom! Jotta Themo olisi mahdollisimman joustava säästöjen tuottamisessa, suosittelemme asettamaan tämän vaihtoehdon arvoksi 24h.

Vaihe 3. (Valinnainen) Aseta spot-hinnan raja

• Siirry osoitteeseen Laite > Asetukset > Spot Price Limit (Spot-hinnan raja)
  • Vaihda hintarajoitusta osoitteessa
  • Valitse hintaraja, jonka jälkeen laite kytkeytyy pois päältä (oletusarvo on 150 c/kWh).

Huom! PriceSwitchiin ei suositella lisättävän spot-hintarajaa normaalikäytössä, koska se voi johtaa kalliimpaan lopputulokseen ja estää lämmityksen puuttumisen kokonaan. Ilman spot-hintarajoitusta PriceSwitch valitsee joka tapauksessa halvimmat vuorokauden tunnit lämmitystä varten.

Toimintatilat

Themo PriceSwitchissä on kolme toimintatilaa, joista käyttäjä voi valita:

1. ON (rele on aina päällä)
  2. OFF (rele on aina OFF)
  3. PriceSwitch (rele ON/OFF käyttäjän asettamien parametrien ja reaaliaikaisten sähkönhintojen mukaan).

Huom! ON- ja OFF-tilat ovat käytettävissä vasta ohjelmistoversiosta 4.1.55 alkaen. Jos sinulla on vanhempi versio, ota yhteyttä asiakastukeen.

Fyysiset painikkeet

Themo T700DIN:ssä on kolme fyysistä painiketta. PriceSwitch-tilassa voidaan käyttää vain keskellä olevaa MODE-painiketta. Vasemmalla ja oikealla olevat kaksi painiketta poistetaan käytöstä.

Tilapainikkeella voidaan suorittaa kolme eri tehtävää:

1. Vaihda kolmen toimintatilan välillä (ON, OFF ja PriceSwitch)
  2. Lapsilukon poistaminen käytöstä (pidä painiketta alhaalla 12 sekunnin ajan)
  3. Tehdasasetusten palauttaminen (siirry OFF-tilaan ja pidä sitten painiketta alhaalla 15 sekunnin ajan, kunnes näytössä lukee ''RESET'').

Huom! Et voi ottaa lapsilukkoa käyttöön fyysisillä painikkeilla. Tämä on tehtävä mobiilisovelluksen kautta.

Symbolit

Laitteen näytössä mahdollisesti näkyvät eri kuvakkeet selitetään tässä.

HINNANVAIHTO

Laite on PriceSwitch-tilassa ja ohjaa relettä käyttäjän asettamien parametrien ja sähköenergian tuntihintojen mukaan.

ON

Laite on tilassa ALWAYS ON, ja rele kattilalle on aina kiinni (=vakioitu lämmitys)

OFF

Laite on ALWAYS OFF -tilassa, ja rele kattilaan on aina auki (=ei lämmitystä)

Lukitussymboli.

Lapsilukko on käytössä.

Kirjain/paperisymboli

Laite on saanut älykkään aikataulun pilvestä ja käyttää sitä kattilan lämmittämiseen.

Salaman symboli

Rele on sulkeutuneessa asennossa (virta päällä)

Wi-Fi-symboli.

Laitteessa on toimiva Wi-Fi-yhteys.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot löytyvät liitteenä olevasta asiakirjasta ''Themo T700DIN Technical Specifications ENG''.

Katso myös: Suositeltu kontaktori Themo T700DIN -laitteelle.