Hur installerar man Themo väggtermostat?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 3:02 E.M. efter Themo Support

Försiktighetsåtgärder:

Var uppmärksam på följande:

• Installationen av termostaten ska utföras av en auktoriserad och behörig tekniker i enlighet med lokala föreskrifter.
  • Termostaten måste vara ansluten till en strömkälla via en allpolig frånskiljare.
  • Se till att termostaten alltid är ansluten till en kontinuerlig strömförsörjning.
  • Undvik att utsätta termostaten för fukt, vatten, damm eller överdriven värme.
  • Se till att barn hålls under uppsikt så att de inte kan leka med termostaten.
  • Rengöring och användarunderhåll bör inte utföras av barn utan uppsikt.

Innan du fortsätter med installationen ska du se till att huvudströmförsörjningen till termostaten är avstängd.

Det är viktigt att observera följande när termostaten används för att reglera ett golvvärmesystem i anslutning till ett trägolv eller liknande material: Använd alltid en golvsensor och ställ inte in golvtemperaturen på över 35°C.

Monteringsanvisningar

1. Slå av strömmen.

Slå av strömmen till värmeanläggningen vid huvudströmbrytaren. Kontrollera att din befintliga termostat inte ska kunna visa någon indikation på drift.

2. Ta bort kåpan.

Ta bort locket på din gamla termostat för att visa ledningar. De flesta kåporna går lätt att ta av, men vissa kan vara fästa med skruvar. Skruvar är oftast dolda bakom justeringsknappen.

3. Märk upp kablarna.

Titta på kablarna som kommer ut ur väggen. Ta en bild av ledningarna på din gamla termostat för att hjälpa dig att komma ihåg hur de är placerade efter färg. Använd klistermärken för att märka upp kablarna så att de ansluts korrekt till Themo.

Om din gamla termostat har mer än en kabel som kommer ut från varje kontakt, eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta service support.

4. Koppla loss och trimma ledningarna

Koppla bort de märkta ledningarna från den gamla termostatens bas och ta bort basen från väggen med hjälp av en skruvmejsel. Dra ut termostatens ledningar så långt som möjligt.

Den exponerade delen av kabeln ska klippas mellan 1 cm och 1,5 cm. Se till att den exponerade kabeln är rak.

Obs! Koppla inte bort eventuella kapslade ledningar som förbinder värmekabelns skärm och strömförsörjningskabelns jordledare.

5. Återanslut kablarna.

Anslut Themo-termostaten enligt anslutningsschemat. Om du byter ut en befintlig termostat, använd klistermärkena som vägledning när du sätter in ledningarna i Themo-plintarna.

Ledningarna från väggen ska enkelt kunna anslutas till kopplingsplinten. Använd en skruvmejsel för att dra åt terminalskruvarna. Fäst termostaten ordentligt i en infälld väggdosa eller en ytterväggsdosa genom att skruva in skruvarna genom hålen på varje sida av termostaten.

Notera:  Värmekabelns skärm måste anslutas till strömförsörjningskabelns jordledare med hjälp av en separat kontakt på (försedd med kabelmuttrar).

Montera försiktigt termostaten på vägguttaget och dra åt skruvarna.

6. Sätt fast frontpanelen.

Lägg till ramen innan du monterar frontpanelen på basen. Skjut in frontpanelen på plats. När du ansluter :s frontpanel till basenheten, se till att honhuvudet inte böjer kontakterna. Tryck försiktigt tills frontpanelen sitter fast mot ramen.

7. Slå på strömmen.

Slå på strömmen till värmeutrustningen vid huvudströmbrytaren. Se Themo komma till liv!

Se videon om hur du installerar Themo med golvsensor.