Hur man installerar Themo DIN-enhet

Skapad av Themo Support, Ändrad den Fre, 23 aug. vid 8:39 E.M. efter Themo Support

Säkerhetsåtgärder:

Var uppmärksam på följande:

• Installationen av enheten ska utföras av en auktoriserad och kvalificerad tekniker i enlighet med lokala bestämmelser.
  • Enheten måste vara ansluten till en strömkälla via en allpolig frånskiljare.
  • Se till att apparaten alltid är ansluten till en kontinuerlig strömförsörjning.
  • Undvik att utsätta enheten för fukt, vatten, damm eller överdriven värme.
  • Se till att barn hålls under uppsikt så att de inte kan leka med enheten.
  • Rengöring och användarunderhåll bör inte utföras av barn utan uppsikt.

Innan du fortsätter med installationen ska du se till att huvudströmförsörjningen till enheten är avstängd.

När Themo T700DIN används för att styra golvvärmeelementet i anslutning till ett trägolv eller liknande material, ska du alltid använda en golvgivare och aldrig ställa in golvtemperaturen på mer än 30°C.

Viktigt! Montera inte temperaturgivaren under installations- och konfigurationsfasen
om Themo ska användas i PriceSwitch-läge. Läs mer om PriceSwitch

Viktigt att tänka på! För anslutning av högre laster än 3000W rekommenderas att man använder
kontaktor. Läs mer om att välja rätt kontaktor

Viktigt att tänka på! Vid användning av en icke-ljuddämpad kontaktor kan det vara nödvändigt att använda
RC snubber. Läs mer om att välja rätt kontaktor

Monteringsanvisningar

1. Slå av strömmen.

Kontrollera att nätspänningen till Themo T700 DIN-platsen är avstängd före installationen!

2. Strömförsörjning

Det elektriska schemat på sidan av enheten visar reläet anslutningsschema. Anslut Themo T700DIN enligt anslutningsschemat på .

Obs! Themo T700DIN:s huvudsakliga driftspänning är 230V

3. Reläets funktion

3.1 Styrning av 230V AC-matning

För 230V relädrift, använd en bygel wire (ingår i förpackningen). Bygelkabeln ska anslutas till de två mittersta anslutningarna skruvarna på bottenkontakten

3.2 Styrning av 24V-matning

För relädrift med 24V (eller annan lågspänning) ansluts ett nätaggregat med önskad spänning via de två nedre vänstra anslutningsskruvarna på den nedre kontakten (se bild). Använd inte bygelkabel.

3.3 Styrning av torra kontakter

För drift med torrkontaktreläer, använd de två nedre vänstra anslutningsskruvarna på den nedre kontakten (se bild). Utgången på Themo T700DIN är en torr kontakt. Använd inte bygelkabel.

4. Reläets nominella belastning

Themo T700DIN-reläets nominella belastning är 16A @ 250VAC (24VDC), men tillverkarens rekommenderade maximala belastning är 12A @ 250VAC (24VDC). För styrning av elektriska belastningar på mer än 3000 W med Themo T700DIN rekommenderas att man använder en kontaktor. Läs mer om hur du väljer rätt kontaktor.

Themo kan mäta uteffekten när den är påslagen. Men när kontaktorn används blir effektmätningen felaktig. Följ denna guide för att ställa in rätt värde efter installationen.

Obs! Om en belastning på mer än 3000 W är ansluten till Themo T700DIN kan det vara nödvändigt att uppdatera enhetens firmware. Kontakta Themo-support via support@themo.io för att uppdatera den fasta programvaran så att Themo kan fungera korrekt med höga elektriska belastningar.

5. Temperaturgivare

För att använda Themo T700DIN i termostatläge måste du ansluta temperatursensorn före konfigurationsfasen i den mobila applikationen.

För att använda Themo T700DIN i PriceSwitch-läge krävs det att temperaturgivaren INTE är ansluten under konfigurationsfasen i mobilapplikationen.

Viktigt att tänka på! Med PriceSwitch kommer temperaturinmatning inte att användas för att styra Themo. Därför är det inte tillåtet att använda Themo T700DIN PriceSwitch-läget för att styra någon uppvärmningsanordning som inte har sin egen interna termostat för att skydda mot överhettning och brandrisk!

6. Kontaktorer, fläktar, motorer och andra induktiva belastningar

Vi rekommenderar att du använder en kontaktor om den elektriska belastningen som är ansluten till Themo överstiger 3000 W. Kontaktorer, reläer, fläktar, motorer och andra induktiva laster kan dock ge upphov till spänningsspikar när lasten stängs av som är tillräckligt starka för att skada Themo och orsaka otillförlitlighet.

För att reducera dessa spikar krävs att en RC Snubber installeras över lasten . Snubbern RC installeras mellan lastens fas och neutralledare (L-last och N-last på Themo eller A1 och A2 på kontaktorn).

Så kallade "tysta" kontaktorer är mindre benägna att orsaka problem, eftersom de har liknande elektronik inbyggd.

Hager ESC/ETC425S; ESC/ETC225S och ABB ESB16-20N kontaktorer har testats för att fungera utan RC-snubber.

7. Konfiguration.

Themo T700DIN måste konfigureras korrekt via mobilappen för att fungera säkert. Ladda ner Themo mobilapp för att skapa ett gratis konto och följ steg-för-steg-instruktionerna på skärmen för att ställa in din enhet. Innan installationen är klar kanske vissa funktioner på Themo T700DIN inte fungerar korrekt.