Använda spotprisgräns för uppvärmning

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:04 E.M. efter Themo Support

Limitinställning för spotpris är tillgänglig för både termostat- och PriceSwitch-funktioner. Med den här funktionen kan Themo automatiskt stoppa uppvärmningen om spotpriset per timme överstiger den gräns du har ställt in. Det är viktigt att notera att denna funktion är helt valfri och kan aktiveras eller inaktiveras baserat på dina personliga preferenser.

Limitlogik för spotpris

Themo beräknar det optimala uppvärmningsschemat baserat på det framtida elpriset på ett sätt som minimerar kostnaderna. Spotprisgränsen beaktas efter beräkningen, vilket innebär att uppvärmningstimmar som överstiger den prisgräns som användaren har ställt in kommer att exkluderas. Detta kan leda till att ingen uppvärmning sker under de schemalagda timmarna.

Se grafen där prisgränsen har satts till 17 c/kWh och temperaturen därför har sjunkit under temperaturintervallet.

Det är viktigt att förstå att prisgränsen är ett fast värde, medan de dagliga spotpriserna kan variera avsevärt. Om spotprisgränsen är inställd på ett mycket lågt värde och alla dagliga timpriser överstiger detta värde kommer ingen uppvärmning att ske.

Viktigt att tänka på! Frostskyddsfunktionen är inte aktiverad i schemaläget och kan därför orsaka skador på golvet om det fryser.

Aktivering av spotprislimit

1. Öppna appen och navigera till Enhet > InställningarGräns för spotpris
  2. Slå på prisgränsen
  3. Välj den prisgräns där enheten stängs av (standardvärde är 150 c/kWh)

Obs! För närvarande kan spotprisgränsen inte vara under noll.