Konsumtionshistorik

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:04 E.M. efter Themo Support

Ett diagram över förbrukningshistoriken finns tillgängligt för varje enhet så att du kan hitta rätt balans mellan besparingar och komfort. Alla enheter skickar sensor- och förbrukningsdata som kan hämtas från mobilappen. Dessa data kan jämföras med det historiska elpriset.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Översikt över historikdiagram

För att komma åt förbrukningsöversikten från appen, navigera till Enhet > Inställningar > Förbrukningshistorik eller öppna den direkt från enhetsvyn

Det är lätt att läsa av grafen

• Den använda energimängden (kWh) visas som gröna staplar.
  • Den röda linjen är den genomsnittliga golv- eller rumstemperaturen för varje timme, beroende på om din Themo är golvtemperaturstyrd eller rumstemperaturstyrd. När alternativet med kombinerad sensor är valt visas endast lufttemperaturen.
  • Ditt elpris per kWh för varje timme visas som en lila stapel. Höger axel visar priserna och de visas i regionens valuta.
  • Data visas från 00:00 till 23:59 lokal tid (enhetens placering)

Obs! Elpriset visar det totala elpriset som summerar alla priskomponenter som angetts i elprofilen

Daglig förbrukning och kostnad

Längst ned i diagrammet ser du den totala dagliga elförbrukningen och den totala viktade kostnaden för elen. För varje dag beräknas dessa data. Du kan gå tillbaka genom dagarna och se hur mycket el du har använt varje dag, och se hur framgångsrik din Themo har varit i att flytta din förbrukning från de dyrare timmarna till de billigare timmarna.

Notera! Historiken är för närvarande begränsad till 7 dagar för att dela upp arbetsbelastningen på servrarna mellan alla användare. Vi arbetar på en lösning för att tillhandahålla längre historik och vecko-/månadsöversikt

Om du behöver få tillgång till dina uppgifter under en längre tidsperiod kan du få det genom att kontakta support@themo.io.

Temperaturområde

Det grå området i diagrammet är ditt temperaturschema. Det är här Themo kan justera temperaturen baserat på framtida elpriser.

Genom att övervaka din dagliga förbrukning kan du justera ditt uppvärmningsschema så att det passar dina besparingsbehov. Genom att sänka den schemalagda temperaturen eller höja schemagränsen kan du spara mer på energikostnaden.

Läs mer om detta: