Kulutushistoria

Tekijä Themo Support, Muokattu To, 15 Elo klo 8:53 PM tekijä Themo Support

Kullekin laitteelle on saatavilla kulutushistoriakaavio, jonka avulla voit löytää tasapainon säästöjen ja mukavuuden välillä. Kaikki laitteet lähettävät anturi- ja kulutustietoja, joita voidaan tarkastella mobiilisovelluksesta. Näitä tietoja voidaan verrata historialliseen sähkön hintaan.

SISÄLLYSLUETTELO

Historiakaavion yleiskatsaus

Jos haluat käyttää kulutuskaaviota sovelluksesta, siirry osoitteeseen Laite > Asetukset > Kulutushistoria tai käytä sitä suoraan laitteen näkymässä.

Kuvaajan lukeminen on helppoa

• Käytetty energiamäärä (kWh) näkyy vihreinä palkkeina.
  • Punainen viiva on keskimääräinen lattian tai huoneen lämpötila jokaisena tuntina riippuen siitä, onko Themo lattian vai huoneen lämpötilaa säädetty. Kun yhdistetty anturi -vaihtoehto on valittu, näytetään vain ilman lämpötila.
  • Sähkön hinta kilowattituntia kohden kullakin tunnilla näkyy violettina palkkina. Oikealla akselilla näkyvät hinnat, ja ne esitetään alueen valuuttana.
  • Tiedot näytetään klo 00:00-23:59 paikallista aikaa (laitteen sijainti).

Huom! Sähkön hinta osoittaa sähkön kokonaishinnan, joka on kaikkien sähköprofiiliin syötettyjen hintakomponenttien summa.

Päivittäinen kulutus ja kustannukset

Kaavion alareunassa näet päivittäisen sähkön kokonaiskulutuksen ja sähkön painotetut kokonaiskustannukset. Nämä tiedot lasketaan jokaiselle päivälle. Voit tarkastella päiviä taaksepäin ja nähdä, kuinka paljon sähköä olet käyttänyt päivittäin, ja nähdä, kuinka hyvin Themo on onnistunut siirtämään kulutustasi kalliimmilta tunneilta halvemmille tunneille.

Huom! Historia on tällä hetkellä rajoitettu 7 päivään, jotta palvelinten työmäärä voidaan jakaa kaikkien käyttäjien kesken. Työstämme parhaillaan ratkaisua, joka tarjoaa pidemmän historian ja viikoittaisen/kuukausittaisen yleiskatsauksen.

Jos tarvitset tietojasi pidemmäksi ajaksi, saat ne osoitteesta support@themo.io.

Lämpötila-alue

Kaavion harmaa alue on lämpötila-aikataulusi. Tällä alueella Themo voi säätää lämpötilaa tulevien sähkönhintojen perusteella.

Seuraamalla päivittäistä kulutustasi voit säätää lämmitysaikataulusi vastaamaan säästötarpeitasi. Alentamalla ajastettua lämpötilaa tai nostamalla ajastetun lämpötilan rajaa voit säästää enemmän energialaskussa.

Lue lisää: