Vanliga frågor om PriceSwitch

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:04 E.M. efter Themo Support

Vanliga frågor om PriceSwitch

Min panna har ett värmeelement på över 3000W. Kan jag fortfarande använda PriceSwitch och hur?

Ja. PriceSwitch kan användas för att styra alla typer av värmesystem. Vi rekommenderar att PriceSwitch installeras direkt till värmesystemets strömförsörjning endast när värmesystemets maximala belastning är under 3000W. För större belastningar än 3000 W bör en kontaktor användas för att styra värmesystemets strömförsörjning. För rekommendation av kontaktortyp, se här

Jag har flera värmare på min panna. Kan jag styra dem alla med PriceSwitch, och hur ska jag göra installationen? Vad ska jag göra om systemets totala effekt är över 3000 W?

Ja, du kan installera flera värmare bakom Themo PriceSwitch. Det är dock obligatoriskt att alla värmesystem har en egen termostat eftersom Themo inte följer värmarnas säkerhetstemperaturer i PriceSwitch-läget. För att styra flera värmare med en PriceSwitch bör en kontaktor användas i en installation där Themo PriceSwitch skickar styrsignaler till kontaktorn som i sin tur slår på/av alla värmare samtidigt.

Vad händer om PriceSwitch tappar strömmen eller om jag stänger av den avsiktligt?

När PriceSwitch förlorar sin anslutning till internet i mer än 24 timmar går den in i ON-läge (reläet är alltid ON).

Om enheten blir helt strömlös förblir reläet öppet och ingen uppvärmning sker alls.

Hur ska bygeldelen anslutas?

Bygelkabeln används om användaren behöver styra en 230V-belastning för värmesystemet/kontakten.

I en sådan konfiguration ansluts bygelkabeln till de två mittersta spåren på kontaktdonens LOAD-sida. Detta förbinder elnätet L 230V med reläutgången L Load.

Om PriceSwitch används för att styra ett 24V-system behöver man inte använda bygelkabeln. I så fall ska 24V-kabeln sättas in i reläanslutningsplatsen (den andra från vänster), vilket ger en 24V-utgång från L Load.