Luulen, että Themo käyttää energiaa enemmän/vähemmän kuin mitä sovellus näyttää, mitä voin tehdä?

Tekijä Themo Support, Muokattu Tue, 14 Mar 2023 klo 03:51 PM tekijä Themo Support

Themossa on sisäänrakennettu kyky mitata lattialämmityksesi tehon taso. Sisäisessä mittarissa on 10%:n virhemarginaali. Themon voi olla mahdotonta lukea oikeaa arvoa, jos virran taso on todella alhainen. Tässä tapauksessa virran taso tulee päivittää manuaalisesti (ohjeet alla).

Sisäisestä tehomittauksesta lasketaan kulutustiedot jokaiselta tunnilta, jotka sitten näytetään kaaviossa. Additional info -kohdassa on laskettuna kokonaiskulutus ajanjaksolle, joka sillä hetkellä on zoomattuna kulutuskäyrään.

Jos kokonaissähkönkulutustiedot eivät näytä oikealta valitulla ajanjaksolla, sisäinen tehonmittausasetus voidaan päivittää manuaalisesti, mikäli se on tiedossa.

Tehonmittausarvon päivittäminen manuaalisesti, kun ohjelmistoversio on 2.2.3 tai vanhempi

Alla olevat ohjeet koskevat Themoa, jonka ohjelmistoversio on 2.2.3 tai vanhempi (<03.2019).

1. Siirry Themon asetuksiin

Jotta voit muuttaa sisäistä tehomittausta, sinun on oltava yhteydessä samaan paikallisverkkoon, johon Themokin on yhdistetty.

Siirry selaimellasi osoitteeseen app.themo.io. Navigoi sen Themosi Device Info -sivulle (sivun oikeasta yläkulmasta), jonka tehoarvoa täytyy muuttaa. Vaihtoehtoisesti voit painaa vasemmassa yläkulmassa näkyvää-symbolia.

Rullaa alas, ja klikkaa auki Device system info -välilehti. Etsi välilehdeltä Device IP. Kopioi tämä IP-osoite ja avaa se uuteen välilehteen selaimellasi.

Suosittelemme käyttämään Google Chrome tai Mozilla Firefox -selainta.

2. Sisäisen tehoarvon päivittäminen

Themon sisäisellä asetussivulla on mahdollista muuttaa erilaisia Themoon tallennettuja asetuksia. Sivun avauduttua paina hiiren oikeaa painiketta > kunnes Power -sivu tulee esiin. Voit asettaa oikean teholukeman alla näkyvään kenttään watteissa. Paina Measure -painiketta palauttaaksesi viimeisen tehotason mittauksen. Paina Save!

On hyvä muistaa, että kun sisäistä tehoasetusta muutetaan, niin Themolla voi kestää muutama päivä tottua uusiin asetuksiin.

Tehonmittausarvon päivittäminen manuaalisesti, kun ohjelmistoversio on 3.0 tai uudempi

Tehoarvon päivittäminen on mahdollista Themo APIn kautta. Lisätietoa löydät täältä. Mikäli tarvitset lisäapua, olethan yhteydessä asiakastukeemme.