Vad säger elanvändningsnivåerna i appen mig?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:04 E.M. efter Themo Support

Golvvärme och rumstermostater styrs via en reläsignal (på/av). Reläet aktiveras med varierande varaktighet när värme begärs.

Vid en hög värmebegärandenivå eller hög värmeintensitet är reläet stängt under en längre tid än vid en låg värmebegärandenivå eller låg värmeintensitet

Dessa data sammanfattas som förbrukningsdata (gröna staplar) i Themos värmehistorik:

Förbrukningen beräknas utifrån hur länge reläet har varit aktiverat och multipliceras sedan med hur mycket elektrisk effekt som har tillförts värmesystemet.

Themo har inbyggda funktioner för att uppskatta effektnivån för din direktverkande elvärme. För vattenburna system kan beräkningen av energiförbrukningen vara felaktig. Om golvvärmen sitter bakom ett separat relä kan den automatiskt beräknade effektavläsningen vara felaktig och måste ändras manuellt från appen: