Hur ändrar jag temperaturen manuellt?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:03 E.M. efter Themo Support

Du kan ändra golv- eller rumstemperaturen temporärt utan att ändra ditt nuvarande schema. Detta kallas manuell styrning eller boost.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Använda mobilappen

Använd det cirkulära skjutreglaget i enhetens vy för att välja en måltemperatur som den manuella uppvärmningen ska nå och hålla. Släpp reglaget för att ställa in önskad temperatur. Din enhet är nu i manuellt läge.

I manuellt läge visas den önskade temperaturen i mitten av skärmen. Den aktuella golv- och/eller rumstemperaturen visas i den övre delen av skärmen

Du kan när som helst avsluta den manuella styrningen genom att trycka på knappen Resume schedule , , varvid den manuella styrningen avslutas och det senast aktiva schemat återställs.

Direkt på WALL-enheten

Genom att trycka på Themo MODE-knappen kan du välja olika driftlägen
Themo använder LED-lampor för att indikera driftstatus. Här följer en sammanställning av färgkoderna och deras betydelse:

1. Smart Schedule Mode (standardläge):

• Lila/blå lampor: När Themo arbetar i Smart Schedule-läge lyser den med lila/blå lampor. Detta indikerar att termostaten följer ett förinställt schema för temperaturreglering. När det smarta schemat är påslaget visar LED-lampan det aktuella elpriset. Om du vill kan du ändra ljusinställningarna från Themo mobilapp.
  2. Manuellt läge:

• LED-lampans färg motsvarar temperaturen: I det här läget ändras LED-lampans färg för att återspegla den manuellt inmatade temperaturen.
  3. Av-läge:

• Inget ljus (Av): När termostaten stängs av släcks LED-lampan helt och hållet, vilket indikerar att den inte aktivt reglerar temperaturen.
Obs! Du kan använda appen för att stänga av belysningen på enheten. Detta gör att lamporna inte tänds när du navigerar mellan olika lägen.

Steg 0. (Valfritt) Inaktivera barnlås

Barnlåset måste vara avaktiverat innan du kan använda enheten manuellt. Du kan antingen..:

1. Håll Mode-knappen intryckt i 12 sekunder för att avaktivera Child Lock från enheten.
  2. Inaktivera barnlåset från appen genom att navigera till Enhet > Inställningar > Barnlås

Steg 1. Välj manuellt läge

Använd pekknappen för att växla mellan olika driftlägen och välj det manuella läget. Manuellt läge indikeras med en fast ljus färg.

Steg 2. Håll in och släpp för att välja önskad temperatur

Håll in touchknappen för att bläddra igenom de olika måltemperaturerna temperaturer vilket indikeras av att färgerna ändras på displayen:

Släpp knappen för att välja önskad måltemperatur.

Steg 3. Verifiera måltemperaturen från appen

Använd appen för att se vilken färg som matchar den numeriska måltemperaturen. När du lämnar det manuella läget kommer Themo ihåg din senast valda måltemperatur och nästa gång kan du aktivera samma börvärde med ett klick.

Se videon nedan hur du ändrar temperaturen för WALL-enheten.

Direkt på DIN-enheten

Steg 0. (Valfritt) Inaktivera barnlås

Barnlåset måste vara avaktiverat innan du kan använda enheten manuellt. Du kan antingen..:

1. Håll Mode-knappen intryckt i 12 sekunder för att avaktivera Child Lock från enheten.
  2. Inaktivera barnlåset från appen genom att navigera till Enhet > Inställningar > Barnlås

Steg 1. Välj manuellt läge

Använd MODE-knappen för att växla mellan olika driftlägen och välj det manuella läget. Manuellt läge indikeras med texten MANUAL på skärmen.

Steg 2. Justera manuell temperatur

Gör så här för att justera temperaturen manuellt:

1. Tryck på värdeökningsknappen till höger för att öka måltemperaturen
  2. Tryck på värdeminskningsknappen till vänster för att sänka måltemperaturen

Viktigt att tänka på! Manuell temperaturjustering är endast möjlig i termostatläge. Om enheten används som PriceSwitch är ingen manuell styrning möjlig.