Hur ansluter jag Themo till Wi-Fi med hjälp av en Android-enhet?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:03 E.M. efter Themo Support

När du har lagt till en ny enhet och angett ett namn för den nya enheten kommer du att uppmanas att konfigurera Wi-Fi-åtkomsten för din nya enhet.

Themo kräver en internetanslutning för att fungera fullt ut. För att ansluta Themo till ditt hem-WiFi följer du instruktionerna på skärmen om hur du anger dina Wifi-uppgifter i enheten.

Du kan alltid starta den här processen när som helst med den enhet du redan har lagt till genom att navigera till Device > Settings > Configure Device > Wi-Fi Settings.

Viktigt att tänka på! Se till att du har ditt WiFi-namn och lösenord till hands innan du fortsätter.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Instruktioner för att konfigurera Wi-Fi-åtkomst första gången

Steg 1: Öppna Wi-Fi-inställningarna i appen

• I appen navigerar du till Wifi-inställningar: Enhet > Inställningar > Konfigurera enhet > Wi-Fi-inställningar.
  • Eller öppna Wi-Fi-inställningarna från genvägen nedan

Steg 2: Gå till telefoninställningar

• Öppna menyn Inställningar på din mobiltelefon. Detta kan se annorlunda ut beroende på vilken Android-modell du har.

Steg 3: Hitta telefonens Wi-Fi-inställningar

• I telefonens inställningsmeny väljer du Wi-Fi & internet settings och öppnar sedan Wi-Fi settings. Du måste hitta den plats där alla tillgängliga Wi-Fi-nätverk för din telefon listas.

Steg 4: Anslut till Wi-Fi med namnet "Themo-xxxx"

• Anslut till Wi-Fi-nätverket med namnet eg. "Themo_xxxxxxx". Detta är ett tillfälligt Wi-Fi som sänds ut av din Themo. Om du installerar flera termostater ska du se till att andra Themos är avstängda för att undvika förvirring.

Viktigt för dig! Du kommer att ansluta till en enhet utan internetanslutning. Vissa Android-modeller kan varna dig om detta och koppla från automatiskt. För att undvika detta stänger du av din mobildataanslutning i förväg. Om du uppmanas att fortsätta vara ansluten väljer du Yes. Om du använder VPN ska du stänga av det under konfigurationsprocessen.

Steg 5: Återgå till Themo-appen

• När anslutningen är klar återgår du till Themo-appen och om anslutningen har lyckats blir anslutningsskärmen grön och du kan fortsätta konfigurationsprocessen.

Steg 6: Tillåt åtkomst till Wi-Fi

• I följande steg väljer du ditt Wi-Fi-namn från rullgardinsmenyn och anger sedan lösenordet för detta Wi-Fi-nätverk.
  • Om du inte ser ditt hemnätverk i listan ska du kontrollera att ditt Wi-Fi-namn sänds ut och att det finns tillräcklig Wi-Fi-täckning där Themo installeras.
  • Din Wi-Fi-information för hemmet lagras säkert endast i din enhet och inte i molnet.
Notera! Ditt hem-Wi-Fi måste sända ut sitt namn för att Themo ska kunna se det.

Steg 7: Avsluta installationen

• När Wi-Fi-namnet och lösenordet har angetts och sparats slutar Themo att sända ut sitt eget Wi-Fi och ansluter till ditt hems Wi-Fi.
  • Det kan ta upp till 1 minut för Themo-appen att visa att den är online.

Det var allt. Du kan nu återvända till Themo-appen och fortsätta med att ställa in scheman och styra din enhet.

Instruktioner för att omkonfigurera Wi-Fi-åtkomst

Steg 1: Öppna Wi-Fi-inställningarna i appen

• I appen navigerar du till Wifi-inställningar: Enhet > Inställningar > Konfigurera enhet > Wi-Fi-inställningar.
  • Eller öppna Wi-Fi-inställningarna från genvägen nedan

Steg 2: Sätt enheten i konfigurationsläge

Steg 3: Konfigurera Wi-FI-åtkomst igen

Om Themo är i konfigurationsläge och du inte kan hitta Themo wifi, kontrollera att du använder en enhet som kan upptäcka Wi-Fi-nätverk (t.ex. en smartphone eller en bärbar dator). Stäng sedan av och sätt på ditt Wi-Fi igen för att uppdatera tillgängliga Wi-Fi-nätverk. Om det fortfarande inte finns något Themo Wi-Fi tillgängligt, kontakta oss på support@themo.io.