Hur kan jag komma igång med Themo-appen?

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:03 E.M. efter Themo Support

När din Themo är installerad och ansluten är det enkelt att styra din golvvärme via appen och direkt på dina enheter.

På Dashboard i appen får du en snabb överblick över alla dina enheter och deras status.  Du hittar följande från appens kontrollpanel:

1. Enhetsgrupper

2. Snabba åtgärder

3. Apparater

4. Lägg till enhet

5. Pris på el

6. Profil

Om du börjar från toppen kommer du att se:

Enhetsgrupper

Oavsett om du har flera hem, lägenheter eller våningar att övervaka kan du organisera dina enheter i enhetsgrupper och välja mellan dessa grupper. För att komma igång, välj Profil, navigera till alternativet Mina byggnader i Themo-appen. Här kan du tilldela enheter till befintliga grupper eller skapa en ny. Välj bara de enheter som du vill flytta till en annan kategori och välj alternativet Add new building , oavsett om det är din primära bostad, fritidshus eller en specifik våning i en byggnad.

Snabba åtgärder

För att underlätta för dig finns det tre alternativ för snabbåtgärder tillgängliga från instrumentpanelen för att tillämpa inställningar på alla enheter i enhetsgruppen. Beroende på dina tidigare inställningar kan du:

• Återuppta schema - återgår till värmeschemat efter att ha ställt dem i manuellt läge eller avstängt läge

• Stäng av värmen - stänger av alla enheter tills du återupptar schemat eller ställer in manuell temperatur.

• Boost heating - slår på all uppvärmning och ställer in manuell uppvärmning upp till 27°C

Apparater

I instrumentpanelens vy får användarna en omfattande lista över alla enheter i hemmet eller byggnaden, tillsammans med de senaste uppdateringarna av deras status. Varje enhetspost innehåller viktig information som primär temperatur (antingen rums- eller golvtemperatur), manuell måltemperaturdriftläge. Du kan också se PriceSwitch-enheter beroende på dina enheter och inställningar. Du kan välja vilket kort som helst för att se mer information.

Till vänster visas rummets namn och direkt under det visas driftläget. Till höger visas aktuell temperatur.  Enheter som användaren har valt att endast använda en golvsensor visar golvtemperaturen, medan andra enheter som har valts att använda ytterligare sensorer visar rumstemperaturen.

Enheternas färg ger en snabb indikation på deras respektive temperaturer. Om manuellt läge väljs återspeglar färgen den måltemperatur som enheten är inställd på att uppnå. Grå färg indikerar att enheten är inställd på OFF/frostskydd.

Välj en enhet för att manuellt ändra temperatur, justera schema eller se förbrukningshistorik. Dessutom finns ytterligare enhetsinställningar tillgängliga för den valda enheten:

• Slå på eller av lampor.
  • Lås enhetens knapp(ar) av säkerhetsskäl.
  • Ställ in temperaturgränsen för schemat.
  • Definiera frostskyddstemperaturen för att förhindra frysning.
  • Välj sensortyp (golv, luft eller golv+luft) för noggrann temperaturövervakning.
  • Välj den specifika golvgivartypen, t.ex. 10kOhm, för att matcha den installerade givaren.
  • Justera säkerhetstemperaturen för att förhindra överhettning och garantera säkerheten.
  • Justera värmeeffekten eller mät om effekten för att få en mer exakt rapportering av förbrukningsdata.
  • Ta bort enheten från systemet om det behövs.
  • Ändra enhetsnamnet för enkel identifiering.
  • Omkonfigurera WiFi-inställningarna för sömlös anslutning och nätverkshantering.

Lägg till enhet

Med alternativet Lägg till ny enhet kan du lägga till en ny Themo-enhet i appen. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen. För mer detaljerade instruktioner, se länken nedan:

Pris på el

Med elprisvyn kan du se dagens elpriser ochkonfigurera din typ av elavtal

I appen kan du se NPS elpris för den aktuella timmen (inkl. moms) och för de senaste 7 dagarna. Dessutom kan du se de dagliga minimi- och maximipriserna för idag.

Från det nedre kortet kan du konfigurera din typ av elavtal. Avtalstyper och priser för el tillämpas på alla enheter i enhetsgruppen.

Profil

I profilavsnittet kan du skapa enhetsgrupper, justera språkinställningar, få hjälp av supporten eller logga ut från ditt konto.

Det enklaste sättet att hålla din Themo-app uppdaterad är att aktivera automatiska appuppdateringar i inställningarna för operativsystemet på din smartphone.