Skapa och redigera smarta scheman

Skapad av Themo Support, Ändrad den Sön, 18 aug. vid 2:03 E.M. efter Themo Support

Themo Smart Schedule-funktionen är utformad för att optimera uppvärmningskostnaderna genom att låta användarna ställa in en önskad temperatur för när de är hemma. Den här funktionen kräver att enheten är ansluten till internet via ett lokalt Wi-Fi-nätverk.

När Themo-enheten konfigureras via mobilappen uppmanas användaren att välja rum och våningstyp där enheten ska installeras.  När installationen är klar konfigurerar Themo sig själv i enlighet med detta och ställer in ett standardschema och temperaturgränser som är skräddarsydda för det rummet. Detta standardschema och temperaturgränserna baseras på typiska användningsmönster  för uppvärmning i den specifika typen av utrymme.

Det är dock viktigt att notera att det är möjligt att skapa eller lägga till nya scheman när som helst i framtiden via Themo-appen.

Skapa ett nytt schema

1. Svälj det rum där du vill lägga till/ändra ett schema.

2. Klicka på knappen Scheman längst ner på skärmen.

4. På skärmen Schedules (Scheman ) visas en lista över alla skapade scheman för enheten. Om du vill kan du skapa flera scheman för dina behov, t.ex. "hemma" eller "borta från hemmet". Endast ett schema kan vara aktivt åt gången. Du kan skapa upp till 5 olika scheman som lagras för den här enheten. Klicka på knappen Create new schedule för att lägga till ett schema.

OBS! Genom att använda det smarta schemat för frånvarotiden får du fördelen med prisoptimering. OFF-läget håller minimivärmen manuellt utan optimering.

5. När du skapar ett nytt schema kan du välja ett av de färdiga schemana och använda dem som utgångspunkt för ditt eget schema. Tryck på namnet på schemat för att börja redigera ellerskapa ett nyttschema med knappen under skärmen.

6. På skärmen Redigeraschema kan duge schemat ett unikt namn och se börvärdena för lägsta temperatur för varje veckodag. Tryck på temperaturfältet för att lägga till nya tidslås för dagen.

Observera!  Det går inte att ändra schemanamnet efter att schemat har skapats.

7. I Day Editor kan du skapa individuella tidslås för önskad lägsta temperatur på golvet eller i rummet. Använd rullningsväljaren för att justera temperaturen för den aktuella tidsklockan. För att redigera från- och till-tid, tryck på redigeringsknappen .

OBS! Themos tidsstyrning skiljer sig från enfrån en traditionell termostat så sätt att du för Themo väljer den tidpunkt då du vill att golvet ska ha en viss temperatur. Themo kommer alltid att börja förvärma ditt rum före den schemalagda tidsblockeringen, för att uppnå önskad temperatur i tid.

8. I Time-block Editor kan du:

1. Välj Från-tid från när golvet skaha önskad temperatur:
  2. Svälj Fram till det är dags att värma upp golvet.
  3. Välj önskad minimitemperatur för golvet som ska värmas upp till.

OBS! Om tidsklockan överlappar de befintliga tidsklockorna kommer de befintliga tidsklockorna att skrivas över när du sparar ändringarna

Minimitemperaturen innebär att temperaturen inte går under denna temperatur under denna period. Algoritmen håller dock ofta rummen lite varmare vid dessa tidpunkter så att prisoptimeringen blir mest effektiv.

Minimitemperaturen får inte överstiga Schemalagd gräns som ställts in för rummet.

Glöm inte att spara tidsblocket när du är klar.

9.  När du har skapat det önskade värmeprogrammet för dagen kan du kopiera samma dagsprogram till andra dagar genom att först trycka på kopiera för dagen och sedan på klistra in för de andra dagarna. Klicka igen på den kopierade dagen för att stoppa kopieringen.

9. När du är klar med ditt schema trycker du på knappen Set schedule längst ned på skärmen för att spara schemat i din schemalista. Du kan välja att använda samma schema för andra enheter i din enhetsgrupp.

11. När du har ställt in ditt schema kommer du tillbaka till skärmen Schedule. För att ta bort scheman klickar du på redigeringsikonen i det övre högra hörnet och väljer sedan vilka scheman du vill ta bort. När du är klar klickar du på knappen Done editing längst ned på skärmen.

12. Gå tillbaka till Dashboard för att se vilket schema som är aktivt. Namnet på det aktiva schemat visas i enhetens statuskort.